Candy King lurer deg med enda større poser

Candy King har lansert enda større smågodt-pose. Greit å vite neste gang du fyller opp etter hvor fylt posen blir og ikke etter hvor mye godteri du faktisk har i posen.

Da jeg og barna skulle kjøpe lørdagsgodt, tok vi en pose som vanlig og begynte å plukke. Jeg stusset over at det så så uvanlig lite ut i posen etterhvert som den fikk godteri i seg. Det ser jo dumt nok ut som det er med den mengden vi fyller i de store posene (vi har avtale om antall biter), men nå så det helt teit ut. Er jeg virkelig så streng med barna mine at de ikke får noenting?

Nei, posene er jammen meg blitt enda større! Jeg fant en pose med gammel størrelsene og sammenlignet og ble ganske matt:

BildeBunnen på ny og gammel pose. Foto: Camilla Andersen

Er det mulig! Med denne store bunnen må du fylle nesten en halv kilo med godteri før det ser ut som du har noe i posen i det hele tatt. Som tilsvarer flere kcal enn en voksen mann forbrenner på en dag.

En form som er lav og bred oppleves mindre enn en form som er smal og høy. Etter hvert som du fyller godteri i den store posen, er det bredden som fylles lenge før høyden og dermed opplever du at du ikke har kjøpt så mye.

Og det er vel selvsagt hele poenget til Candy King. Å selge mer! Tjene mer!

Dette er et sleipt triks for å få oss til å kjøpe mer uten at vi merker det!

Skal det være fritt frem å bruke de triksene de kan for å få oss til å kjøpe mer, eller burde de ta samfunnsansvar og roe ned mersalget noe på produkter vi ikke har godt av å spise så mye av.

Barn fyller ofte godteri uten tilsyn/hjelp fra voksne. Og de skjønner ikke at å fylle opp en slik pose ikke er særlig smart. Jeg overhørte forleden en pappa som kom bort til datteren sin som hadde tatt en spade av den sorten, en spade av den sorten, en spade av den sorten (Ja, for man får jo spade å ta godteriet med i tillegg, ikke klype). Hvor pappaen kommenterer: Oi, det ble visst litt mye. Ja, ja, det får bli en ekstra dag med husarbeid. Så gikk de og betalte.

Pappaen tenkte altså mer på hva dette kom til å koste enn på mengden godteri barnet faktisk fikk.

En idé å ta med egne kremmerhus neste gang vi kjøper lørdagsgodt?

Camilla

Kommentarer

  1. Penny sykepleier sier

    Latterlig og nesten ondt, syns jeg! Husker så godt de søte kremmerhus-posene på 70-80’tallet. Vi burde kreve dem tilbake! Også har de de digre boksene som man kan fylle opp til kr 50 eller hva det er. Men hjemme har vi to søte små godteskåler ca 5 cm i diameter og 4 cm høy, utformet som en muffins, med lokk. De fyller vi opp til hvert av barna, og det er jo mer enn nok.

  2. Susanne sier

    Hvor kan man få kjøpt de hvite papirkremmerhusene? Finner bare mer eller mindre fancy versjoner på nettet i cellofan eller tjukt papir..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Current day month ye@r *