Kjøttkaker uten kjøtt!

I dag har vi laget kjøttkaker uten kjøtt. Med deilige råvarer som løk, hvitløk, egg, nøtter, urter og bønner. Det smakte helt fantastisk! Mye bedre enn kjøttkaker med kjøtt, syns jeg !

Det er en utfordring å få i seg nok grønnsaker, selv for en ernæringsfysiolog. Å spise mer grønnsaker er noe av det beste vi kan gjøre for helsen, likevel klarer vi ikke å spise nok.

En veggis-middag i uken er noe jeg absolutt vil prøve å få til fremover. Det er jo slik at hvis vi alle dropper en kjøttmiddag i uken, vil det redusere klimautslippene fra matproduksjon med
855 000 tonn i året! Det burde motivere oss ekstra til å klare det!

Å bytte ut kjøtt med grønnsaker og belgfrukter (feks bønner) gjør i tillegg at du får i deg sunnere fett og reduserer risikoen for blant annet hjerte- og karsykdom, diabetes type 2, høyt blodtrykk og fedme.

Nå har i alle fall jeg fått blod på tann. Neste blir å teste ut andre krydder og smaks-tilsetninger for å lage den ultimate veggis-burgeren !!!

DSC_0702
Foto: Camilla Andersen

Oppskrift:

1/2 løk
2 fedd hvitløk
1/2 dl hakkede nøtter (feks valnøtter og mandler)
4 ss hakkede friske urter (feks koriander og timian)
2 egg
400 g kidneybønner
4-5 ss potetmel
2 ss brødrasp
smør eller olje til steking

  • Hakk løken og stek den på middels varme i olje eller smør til den er blank og myk, ikke brun.
  • Tilsett hakket hvitløk og hakkede nøtter. Hvordan hakke nøtter? Ha nøttene i en brødpose og bank løs med et kjevle:) Bland sammen med løken og stek litt, sett deretter kjelen til side for avkjøling.
  • Ha bønner, løk-  og nøtteblandingen sammen med egg i en blender og kjør til jevn masse.
  • Ha massen over i en bakebolle og tilsett potetmel og brødrasp til det blir en passe konsistens til å lage kjøttkaker/kjøttboller.
  • Form kjøttkaker/kjøttboller med en spiseskje og stek på middels varme i olje eller smør.

Spis mat som gjør kroppen glad! Når kroppen blir glad, blir du også glad :))))

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Current day month ye@r *