Misforstått påskekos

Kom over en annonse hos Ikea med tittelen «Hva er et perfekt påskeegg?»
Mens vi voksne koser oss med kokt egg proppet med næringsstoffer, antyder Ikea at det perfekte egget til barna er «så fullt som mulig» med smågodt.

Sikkert et forsøk på å være morsom, men det som gjør meg litt trist er at dette er et typisk eksempel på hvordan vi tror vi er snille når vi gir barna masse godteri. Priskrigen på smågodt og at egget må være «så fullt som mulig» er i mine øyne så utrolig smakløst. Det handler ikke om påskekos i det hele tatt. Det er misfortstått påskekos!

Kan denne fråtsingen på barnas vegne henge sammen med at vi selv ikke fikk så mye godteri da vi var små? Det fantes ikke så mye, og vi hadde ikke råd. Men i dag har vi mer enn nok-  og prisen dumpes slik at alle har råd til å gå bananas i smågodt-hyllene. Er det slik at vi nå har behov for å «ta igjen» for det vi selv ikke fikk som barn ? Og så blir det barna våre som må svelge unna og risikere helsa. For dette er en holdning vi har med oss ellers i året også, ikke bare i påsken. Barna «koser» seg i god tro om at mamma og pappa er kjempesnille. Vi lærer våre barn at «dette er tradisjon», spis så mye du orker – og litt til.

Det blir interessant å se om «et perfekt påskeegg» for dagens barn blir kokt eller fullt av smågodt når de selv blir voksne…

Skjermbilde 2014-04-16 kl. 10.00.00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Current day month ye@r *