Påskelykke: Fylte horn

Disse hornene ble virkelig gode! Jeg valgte å fylle dem med ost og skinke, men du må gjerne fylle dem med noe annet om du ønsker det.
Til «hverdags» ville jeg brukt en blanding av siktet og sammalt mel og redusert sukkeret, men en gang i blant er det deilig å nyte en lys variant.

24 horn

250 g smør (jeg brukte flytende bremykt)
6 dl melk
1 pk tørrgjær
1 kg siktet spelt
4 ss sukker
1 ss salt

Kokt skinke
Ost
1 egg til pensling

Varm smør og melk til det blir fingervarmt og tilsett mel, gjær, sukker og salt. Elt til jevn deig. Bruk mer mel om du trenger. La deigen heve i 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader. Del så deigen i 3 og kjevle til sirkler som hver deles i 8. Ha strimlet ost og skinke på hver del og rull sammen til et horn. Jeg deler opp vanlig påleggs-skinke i strimler og bruker én smal osteskive på hvert horn.
Sett hornene på brett med bakepapir og pensle med egg.
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gyldne.
Avkjøles på rist.

IMG_3266

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Camilla Andersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Current day month ye@r *