Prosjekt: Smake på eksotisk frukt

Det er så inspirerende å komme inn i en butikk med stort utvalg av frukt og grønnsaker. Vi gjorde derfor et prosjekt ut av det og kjøpte en av hver av et utvalg av de eksotiske fruktene for å smake. Ungene syns det var kjempe-spennende, og jeg må selv innrømme at det var flere frukter jeg aldri hadde sett!

Foto: Camilla Andersen

Foto: Camilla Andersen

Da vi kom til kassen for å betale, var det imidlertid flere enn meg som ikke visste hva fruktene het. Mannen bak kassen holdt opp den rosa frukten med grønne «vinger» og spurte om jeg visste hva den het. Nei, vi kaller den «Dragefrukt» men tror det stod noe annet på lappen der borte, sa jeg. Og tilbød meg å gå bort å se. Jeg pugget det rare navnet og sa det til mannen i kassen, men så var det neste frukt. Vet du hva denne heter, spurte han. Nei, sa jeg litt oppgitt, det er vel ikke min jobb. Beklager at jeg lager problemer her, men vi hadde så lyst å smake på disse spennende fruktene, sa jeg og smilte. Mannen bak meg i køen syns prosjektet vårt var morsomt og tok ventingen med godt humør, heldigvis.

Jeg var spent på summen og tenkte at dette kom til å bli litt dyrt, da en av fruktene kostet 177 kr/kg, men det er jo ikke hver dag vi gjør dette, så det fikk jeg tåle. Ikke før jeg kom hjem, tok jeg en nærmere titt på kvitteringen og talte opp. Det viste seg at etter han hadde spurt meg om navnet på de to fruktene, ga han tydeligvis opp og lot resten passere uten å ta betalt.

Det ble visst en litt for eksotisk handel for den stakkars butikkmedarbeideren…

Kommentarer

  1. Anita sier

    Haha! Jeg gjorde det samme en gang, når jeg ble bedt om å ta med noe snacks på en fest. Tok med alt det rareste jeg fant, og det var så gøy å sitte og prøve rare, nye smaker og konsistenser sammen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Current day month ye@r *