Vårens beste fedmekampanje

Da jeg i januar i fjor så TV-reklame for Mix kioskene (midt mellom alle slanke-reklamene!) som ville selge meg en bøtte smågodt for kun 49 kr – under slagordet «Dagens lille høydepunkt», ble jeg for alvor interessert i hvordan handelen dumper prisen på usunne lokkevarer for å gjøre oss tjukke! Jo, klart man skal kose seg, men en bøtte med smågodt fra Mix inneholder drøye 2000 kcal – altså et helt dagsbehov. Og «dagens lille høydepunkt» bør det vel neppe bli.

Dette har resultert i at vi i SomeBody deler ut pris for beste Fedmekampanje 4 ganger i året, nettopp for å sette fokus på slike tilbud.
Jeg ønsker med prisen både å gjøre deg som forbruker bevisst på at slike tilbud ikke alltid er verdt å slå til på – og så ønsker jeg at handelen kanskje skal føle et lite moralsk ansvar for hva slags tilbud de frister oss med.

Når man først blir oppmerksom på disse tilbudene, er det helt utrolig hvor mange unødvendige kalorier vi fristes til å putte i oss i hverdagen.

Hjelp meg å finne «gode» tilbud som fortjener vårens Fedmekampanjepris!

En liten definisjon:
Fedmekampanje = dumping av pris på mat med mange og tomme kalorier.
Tomme kalorier = kalorier uten særlig innhold av næringsstoffer

Eksempler på Fedmekampanje er to sjokolader for prisen av 1. Pose med 5 boller for en lav pris eller 20 % størr pølse på bensinstasjon! Eller når du blir tilbudt gratis croissant fordi du kjøper kaffe (300 kalorier du egentlig ikke hadde tenkt å spise)

Jeg ble også tilbudt pølse i lompe for bare 4 kr ekstra da jeg kjøpte vann på bensinstasjon. Hvor kom den pølsa fra? Jeg skal jo bare kjøpe vann, ellers takk !

Første prisen vi delte ut gikk til Narvesen for 2 muffins til 20 kr (ca et halvt dagsbehov for kcal)
Neste prisen gikk til Coop Obs for 5 Grandiosa til 100 kr (mange, tilgjengelige kalorier i fryseren som øker forbruket!)

Kommer du over en fedmekampanje, legg igjen en kommentar, så tar vi den med i vurderingen.

Vårens fedmekampanje-pris deles ut i juni

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Current day month ye@r *